Thursday, July 1, 2010

SULAMAN REBEN PENUTUP KUIH

Penutup Kuih diatas adalah tempahan customer. Ini adalah penutup bekas kuih jenama Pyrex. Badannya kaca dan penutup adalah plastik. Oleh sebab saya TIDAK mahu cacatkan pandangan keliling penutup, maka saya terpaksa letak spounge tebal untuk berikan sulaman ini timbul keatas. Itu laa hasilnya...senada dengan warna dan corak keliling penutup kuih.

7 comments:

halizda said...

cantik sangat..... rasa macam rugi plak bila saya lama stop RE.

DIESHA said...

Puan Ann, cantik, memang sesuai sangatla dengan jenama PYREX tu....menjadikannya lebih eksklusif.. :D

zaliana said...

aaa..mcm biasa...sentuhan yang cantik, dan mempesonakan :D

Kak Ina said...

betul tu pn ann..cantik dan harganya tentu cantik juga...geram tgk!

amElyn said...
This comment has been removed by the author.
~Pn Ann~ said...

Sebenarnya susah juga nak dapatkan bekas kuih begitu. Permintaan sulaman reben untuk bekas kuih kaca memang banyak. Masalahnya banyak penutup adalah kaca...bila lekat dengan gun glue...tak lama selepas itu..mudah tertanggal.

Paling mudah lekat apabila penutup bekas kuih adalah plastik. Saya sendiri melihatnya memang menarik.

amElyn
Terima kasih kerana sudi ziarah blog saya.

Reds said...

Salam Pn.Ann. Minat betul cheq dgn hasil kerja pn ann ni. Tak sabaq nak balik msia n hadiri kelas di kedai Pn.Ann la. Nak tanya buku Bunga Reben Jilid 2 dah ada dlm pasaran ker? dan e-book tu dah ok ker? rugi klu cheq klu terlewat.