Monday, March 22, 2010

Malam Gembira Ku.....

Hari ini dan malam ini..saya terlalu gembira sangat-sangat....tak tergambar perasaan itu dengan patah-patah perkataan yang ingin saya sampaikan...hanya linangan airmata gembira kerana saya telah berjaya buktikan pada diri ini...bahawasanya...suatu hari nanti dan suatu ketika nanti..saya akan setaraf dengan idola saya...dalam dunia Sulaman Reben...ada tiga Amatur Sulaman Reben yang patut dibanggakan di peringkat dunia...iaitu Helen Erickson, Helen Gibs dan Di Van Niekerk. Tiga orang ini ada teknik, idea dan formula sendiri dalam sulaman reben...masing-masing ada imej tersendiri dalam persembahan jahitan Sulaman Reben...popular di peringkat dunia...buku-buku mereka laris dipasaran dunia...saya kagumi mereka dan pernah saya tanam tekad dan azam...ingin jadi seperti mereka...apa yang penting...saya harus berusaha...3 idola saya ini...saya ada buku-buku mereka dan setiap kali menatap buku-buku mereka...saya sering berkata pada diri ini...insya-allah saya akan setanding dengan mereka....percaya atau tidak...hari ini dan malam ini...saya terima private message dari Di Van Niekerk...macam tak percaya laa plak dia pm kepada saya di FB...sampai saya tanya balik...betul ke dia nie ? hhehehheheheheh.....iye laaa....mana laaa tau kan...kot ler orang nak menyamar...bila dia jelaskan memang dia...WOW ! macam tak percaya laa plak...dalam mesej beliau...dia amat kagumi hasil jahitan saya..terutama bunga ros berkelopak....dia memang tidak pernah lihat lagi teknik begitu...sebetulnya...pada mereka yang benar-benar minat dalam sulaman reben...mereka akan tahu..samada teknik saya ciplak atau original idea sendiri...Alhamdulillah...akhirnya saya berjaya buktikan....malah saya juga bangga...sejak kebelakangan ini..saya banyak terima jemputan untuk adakan International Workshop Ribbon Embroidery khusus untuk teknik-teknik jahitan Bunga Reben saya....apa yang ingin saya nyatakan...kenapa saya gembira ialah...orang yang popular di dunia pun tanya pada saya...bagaimana saya jahit dan saya ada buku tak untuk teknik jahitan bunga tu...Ya Allah ! tak tau macam mana nak cakap betapa happy dan happy nyer saya...Alhamdulillah kepada Mu Ya Allah...kerana kurnia yang tiada tandingan khusus untuk insan mu yang daif ini...ALhamdulillah....

23 comments:

mama nuriel said...

Tahniah....semoga makin berjaya hendaknya...:)

CikTie said...

tahniah pn.ann, tumpang bangga. Sekurang2nya Malaysia dah ada guru dan idolanya tersendiri. Sebelum ni asyik tengok org luar aje. Bangga sangat2 dgn pencapaian pn.ann.....!

Nomaliza said...

Congratulation Puan. setuju dengan cik Tie, Malaysia boleh tumpang bangga dengan pencapaian Puan. Tahniah sekali lagi!

pink said...

Setinggi-tinggi tahniah. Siapa kata orang Malaysia tak hebat. Puan Ann telah buktikannya. Saya tumpang rasa gembira dan bangga. Malaysia Boleh!

Diesha said...

Tahniah Puan Ann...saya yang jadi student ni lagilah berbesar hati dapat peluang belajar dengan sifu....semoga terus success... :)

euphoria said...

Cikgu, Di mmg peramah and a very down to earth person :)

Ena said...

TAHNIAH PN ANN.

DAVID TEOH KATA....DI MANA ADA JALAN, DISITU ADA HIGHWAY.....YANG PASTINYA DI MANA ADA KEMAHUAN TENTU NYA ADA JALAN UNTUK SAMPAI KE DESTINASI IMPIAN KITA.

SYUKUR ALHAMDULILLAH IMPIAN PN ANN AKHIRNYA TERCAPAI....KAMI TUMPANG SEKAKILAH HAPPY DAN BANGGA UNTUK PN ANN...BOLEH...??

Kuazue Mohamad said...

Ya Allah Puan Ann... sifu tahniah... bangga nyer saya.... mcm satu aura turut sama meresap dalam diri saya.. Maju lah Sifu demi bangsa melayu... Insya Allah... Alhamdulillah....saya akan sentiasa jadi anak murid puan... tak sangka saya dapat gak berguru macam2 ilmu terutama ttg warna dgn sifu.. aleh2 sifu dah naik taraf international... bangga nyer...

Yati said...

Pn Ann,
saya tumpang gembira. Tahniah! Clap, clap! :D

zaliana said...

tahniah puan ann ,kami tumpang gembira..semoga terus berjaya

m00n @li said...

pn. ann, tahniah dari kami semua..peminat sulaman reben dan juga sebagai rakyat malaysia..

semoga pn ann terus maju jaya

aidah said...

Salam Su,

Tahniah, terharu gue. Kalau dh berjaya jgn lupakan aku. kalau nk gi jalan jauh2 ingat kat aku ya

Kak Ina said...

TAHNIAH PN ANN!!!! memang pn ann layak mendapat perhatian dunia barat...sbb pn ann memang ada kreativiti tersendiri....teruskan dari satu kejayaan ke satu kejayaan pn ann!....( tumpang suka sifu semakin di kenali ! )

FAWA said...

TAHNIAH..PN ANN
berkat usaha tanpa mengenal jemu
alhamdulilah...

~Pn Ann~ said...

Terima Kasih semua atas ucapan yang diberikan...maaf...jika tidak sebut nama satu persatu.


Cik Aidah (Kak Ngah),
Insya-Allah...jika ada peluang dan rezeki..den akan khabar-khabar untuk ikut sama...

vTec N girL said...

Tahniah puan Ann..semoga puan ann semakin succes..Semua yg puan dpt hari ni adalah berkat usaha dan semangat puan ann..bangga sgt nk puan ann..urmm..da lme bercita2 nk ikut kls puan ann..tp still xberkesempatan..:(

TAHNIAH2...

wan salmah said...

wah tahniah ann,
itu lah akak dah kata hasil tangan ann ada kelas punya. masa tatap buku ann dulu rasa macam tak percaya org malaysia boleh buat sulam riben sebegini cantik, dan buku yg diterbitkan mmg kelas punya..biasanya buku keluaran malaysia gambar dia kop_m saja.. kualiti kurang..

tahniah, akak dulu minat sgt2 nak jd usahawan kraf,tp nampaknya takdir tlh berubah setelah akak berkeluarga, jd akak tumpang bangga lah dgn pencapaian ann..

~ rusila ~ said...

TAhniah ann...dari dulu aku tau ko memang akan berjaya...sekali je aku hadir kelas ko, aku dah boleh buat, itu tandanya orang ikhlas...terima kasih banyak2...

cikja said...

Saya amat berbangga, satu-satu insan yng menjadi idola saya berjaya diiktiraf oleh org ternama.. walaupun saya masih tidak berpeluang mencuba.. tp ttp mengikut perkembangan terkini.. saya akan cube hingga bole.. insyaallah. tahniah pn.ann

cikja said...

Saya amat berbangga, satu-satu insan yng menjadi idola saya berjaya diiktiraf oleh org ternama.. walaupun saya masih tidak berpeluang mencuba.. tp ttp mengikut perkembangan terkini.. saya akan cube hingga bole.. insyaallah. tahniah pn.ann

mydeleila said...

tahniah pnAnn.. sesiapa pun memang ada impian untuk menjadi seperti 3 orang idola pnAnn tu... saya pun kagum dgn mereka... tapi lelagi kagum dgn pnann.... pnAnn adalah idola sayaa....

Ummi Alia said...

tahniah...itulah bukti rakyat malaysia BOLEH...yang penting kita tak lupa anugerah Allah buat hambanya yang gigih berusaha...
alhamdullillah...

Ummi Alia said...

tahniah