Friday, October 2, 2009

My Rabbit Pindah Rumah

Oleh sebab sudah terlalu ramai penghuni dirumah saya...makanya semua my rabbits di pindahkan ke rumah baru...so..semalam...sibuk laa dok uruskan perpindahan my rabbit ke rumah baru. Rumah baru my rabbit di Tangjung Karang Selangor...ladang ternakan PakNgah Amin...so..dia lah yang uruskan kini semua rabbit-rabbit saya...anak-anak sedih juga apabila dah tak de...kecuali "Jantan Putih"...ooo ini rabbit kesayangan anak...badannya memang besar...ada laa <>3.8 kg...
Anak no. 3 make-up muka rabbit...teruk rabbit tu dijadikan mainan...hehehehe..
Apabila my rabbit memakai pampers...hehehhe...ini bila ada dalam rumah aje...ini baby pampers...rabbit nie baka Australia...badan memang besar sangat...
Ini rabbit kesayangan anak-anak terutama Abdul Afiq...sedihnya...Comel mati disebabkan didera oleh manusia yang tidak bertanggungjawab. Biasanya comel apabila keluar rumah berjalan-jalan keliling kawasan perumahan...dia akan balik semula...entah macam mana pada hari kejadian, comel tak balik rumah...Selang beberapa hari...jiran belakang rumah serahkan comel...masa tu...comel dah longlai tak bermaya...akhirnya comel mati....Disebabkan sayang sangat dengan Comel, lawaknya...Afiq tanam rabbit siap dimandikan dahulu, dibungkus sebelum ditanam dan tempat yang dikebumikan diletakkan tanda seolah-olah batu nisan...Afiq cakap pada saya..."Afiq kecewa Comel mati"....

9 comments:

Salmi said...

salaams Pn Ann, kat kg pun my cousin bela jugak rabbit nie, tapi untuk jual. Asben adalah penggemar daging arnab.

Azreen Afiza said...

Salam Puan Ann... kesian le dah kena pindah ye rabbit2 tu.. but lama2 ok le anak2 tu.

Reen ari tu baru je bawa pindah kucing kat umah baru... mula2 takut2 je kucing tu coz environment baru
but now ok...

~Pn Ann~ said...

Salmi,
anak-anak sayang nak jual semua rabbit-rabbit tu...tapi bila dah pindah ke tempat Pakcik..makanya memang kena jual laa...tu laa yang dorang sedih...Pakcik kata pasaran daging rabbit nie memang bagus...bukan setakat yang besar..yang baby jika dijual seekor RM15..percaya tak..anak-anak dan my hubby tak pernah makan daging rabbit..kata dorang sayang...hehehhe...

~Pn Ann~ said...

Azreen,
hari nie..anak-anak dah ajak balik kampung...katanya nak nengok rabbit...ekceli..dorang rindu laa tu...ya laa...dari mula rabbit tu lahir...hinggalah besar...memang dorang yang jaga...

Azie said...

ann, gud idea laa psl rabbit pakai pampers.. i shud do that too.. my rabbits now ada 9 ekor, sekoq jer boy. me too sayang nak bagi org my bunnies ni, takut end up dlm periuk.

tak sangka si comel tu pandai jalan2 & balik semula ke rumah. so far, my rabbits tu cuma lepaskan dlm kawasan rumah jer, takut pergi tak kembali...

~Pn Ann~ said...

Azie,
hehehe...bila dalam rumah aje pakai pampers..ekceli..rabit tu dah di latih sejak baby lagi...

zai kulim said...

bila tgk rabbit teringat zaman sek..dulu2 kan nama zai kan..zainab selalu kene ejek dgn budak leleki ...arnab..sampai sekrg dgq jer arnab terus fobia..kahh.,,kahh

zai kulim said...

baru nampak arnab pakai pampers..kahh..kahh

Esperan├ža said...

Lindos!childrens e rabits.