Thursday, January 21, 2010

My First E-Book : "Ribbon Embroidery Patterns"

Inilah my First E-Book "Ribbon Embroidery Patterns", buku ini adalah kompilasi 30 paten sulaman reben samada yang pernah dipaparkan di Internet dan ada 20 paten lagi yang belum pernah dipaparkan di Internet. Insya-Allah akan berada di Pasaran Internet sebaik saja saya mendapat kelulusan ISBN No. dari Perpustakaan Negara. Akan menyusul 3 lagi E-Book, iaitu "Ribbon Embroidery Borders", "41 Paten Panduan Jahitan Langsir" dan "Ribbon Embroidery Cards". Saya akan pasarkan melalui internet dulu, jika mendapat sambutan yang menggalakkan..insya-allah..saya akan cetak dalam bentuk buku untuk rujukan dan panduan mereka yang Tiada kemudahan Internet. Nantikan kemunculannya ekkkk...di Internet !

19 comments:

euphoria said...

syabas Cikgu! maju setapak lagi!

m00n @li said...

wah..tahniah Pn. Ann.
Tak sabar nak tengok...

CikTie said...

mesti beli ni...!!!

zaliana said...

buat kali pertamanya saya minat nak beli e-book..sebelum ni product e-book di pasaran kita takde satu pun yg menarik minat saya..asyik2 topik cara nak jual barang..mcm mana nak kaya saja :D

tahniah puan..semoga terus dianugerahkan idea kreatif dan lain dari yang lain

sheik said...

tak sabar nak beli...!!!

Diesha said...

Tahniah Pn. Ann...semoga teruss mara...amiinn..

Za, betullah ni first time teruja nak beli ebook....yang ni lain dari kita bese jumpa.. :D

~Pn Ann~ said...

Terima kasih semua atas sokongan anda...sebetulnya...takut juga saya nak buat...

Almaklum...kaedah e-book ini lebih mudah dieksploitasi atau di copyrightkan...setelah mendapat penjelasan dari Perpustakaan Negara berkenaan Hap Cipta dan sebagainya...maka mereka syorkan saya daftar dibawah kategori "e-book" dan dapatkan label ISBN No.

Kaedah begitu lebih selamat jika saya dapati @ ketahui ada yang ciplak contents hanya di tukar nama pengarang...

Malah...mereka pun kata...saya orang pertama yang daftar e-book dalam konsep buku kemahiran...

Chah said...

tahniah puan..mmg saya tumpang bangga dan jelesnya..tp DENGKI yang macam ni lah yang digalakkan sbb boleh memajukan orang lain..teruja nk beli e-book..

p/s RE pertama saya (cushion cover) dah terjual..teruja punya pasal lupa nk ambik gambar..tp punya la best dpt duit hasil RE ni, rasa mcm nk framekan..TQ again puan..

isya said...

wah..xsabar nya nak dptkan ebook pn ann..

Salmi said...

tak sabar nie nak beli..hehehe..moga suksess selalu pn ann..:-)

djari said...

TAHNIAH Sifu,

Saya menyokong dr blkg tabir..hehehe..krn sifula sya terjebak dlm dunia RE..& lihatlah hasilnya..tp x la sehebat sifu yg x lokek ngan ilmu & nasihat..

akn ku tunggu bukumu itew...

Nooryati said...

Tahniah Pn Ann ..lg satu peningkatan yg begitu baik sekali..ada e-book
xsabar nak beli...

~Pn Ann~ said...

Chah,
cayolahhhh...bagus-bagus..teruskan...


isya, djari, salmi & Kak Yati,
TQ..TQ...

my stories said...

buat juga dalam bentuk buku biasa sbb sy mmg lbh menyukai bentuk buku biasa, bukan ketinggalan zaman ..tidak. saya ada library sendiri. sy menyokong ebook anda, mcm juga ebook kwn2 sy yg lain cuma itulah..mata sy tdk emngizinkan serta library saya memerlukan buku nya heheh. thanks

~Pn Ann~ said...

my stories,
sudah tentu...saya akan buat bila ada permintaan tinggi...

hotma said...

Kak Ann, saya sangat berminat untuk belajar reben ini, saya di jakarta, bagaimana untuk mendapatkan e-book ini? Salam perkenalan :)

Miranda Artesanatos said...

Como faço para adquirir o seu first E-book "Ribbon Embroidery patterns" Quanto custa em dollar.
my email: ednamrc@hotmail.com

Miranda Artesanatos said...

Como faço para adquirir o seu first E-book "Ribbon Embroidery patterns" Quanto custa em dollar.
my email: ednamrc@hotmail.com

Miranda Artesanatos said...

Como faço para adquirir o seu first E-book "Ribbon Embroidery patterns" Quanto custa em dollar.
my email: ednamrc@hotmail.com