Monday, January 25, 2010

My Article @ KOSMO, 24 January 2010

Pagi lagi dah terima sms dari inahaiqal maklumkan tentang Artikel di KOSMO diikuti sms dari Fawa....thanks for the info. Akhbar KOSMO, Ahad, 24 Januari 2010 ~ "Keistimewaan WanitaMelayu.com" <-- KLIK untuk informasi lanjut artikel. Pertama kali, terima kasih kepada wartawan yang membuat interview dan liputan berkenaan pembabitan saya dengan dunia Internet WanitaMelayu.com....satu artikel yang memang tidak dijangkakan. AKAN TETAPI...Artikel berkenaan benar-benar RALAT ! Banyak info yang salah dan TIDAK tepat. Antaranya ialah ;
  • "berjaya mengumpul 32,000 suri rumah" , "APA yang dilakukan oleh wanita ini mungkin kecil, tetapi sangat bermakna kepada 32,000 ahli forum Internet" : Sewaktu wawancara, saya maklumkan lebih dari 52 ribu orang telah mendaftar di WMC, saya sendiri kurang pasti dimana wartawan dapat jumlah "32 ribu surirumah".
  • "Pemegang Diploma Kesetiausahaan dari Bedford College, London"~ Adik lelaki bongsu, Azri Mustafa, sms..."poyo aje..."...hehehhehhee...ekceli..saya sendiri TIDAK ketahui bagaimana boleh tersasar jauh...walhal belajar di Kuala Lumpur aje...hehehhehhe....
  • "Bukit Mahkota Cheras, Selangor." ~ Bukit Mahkota adalah terletak di NILAI, Negeri Sembilan...walhal saya di "Bandar Mahkota Cheras, Kajang Selangor"....lain negeri dia pie...hehhehehhe....
  • "HASIL Sulaman Suzana ditempah oleh syarikat dan individu luar negara termasuk dari Arab Saudi, Turki dan Britain"~ Lucunya...foto tunjuk saya pegang "paper craft/paper box"...bukannya produk sulaman reben...tidak logik langsung..jika dilihat...hehehhehe..
  • "Paling istimewa, kami tidak menjemput orang kenamaan kerana bagi saya, mereka (suri rumah) sudah cukup penting"....ooooo....ini statement bahaya ooooo...saya sendiri enggak ketahui bagaimana boleh tafsirkan dalam bentuk manuskrip....manuskrip yang sepatutnya...harus merujuk kepada "Gathering WanitaMelayu.com... yang mana kami TIDAK menjemput orang kenamaan, adalah disebabkan kami mahu ahli lebih selesa berinteraksi sesama mereka tanpa ada had-had protokol, kami inginkan kemesraan terjalin semasa perjumpaan Gathering WanitaMelayu.com" <-- INI YANG Sebetulnya..saya sampaikan...
  • Menjengah galeri Suzana, ZSi Trading Entreprise yang terletak di Bukit Mahkota Cheras, jelas terzahir minat ibu kepada tiga cahaya mata ini terhadap kerja-kerja kraf tangan dan sulaman. ~ Ekstrak Info Suzana Mustafa...telah nyatakan bahawa saya ibu kepada 4 orang anak...siap senaraikan lagi nama-nama anak saya...entah macam mana...boleh kata 3 orang anak...mana hilang lagi sorang ? hehhehehhehhe....
  • Lain-lain info...penceritaan atau Artikel yang TIDAK menepati tajuk utama ...saya sendiri tidak nampak..."key word" yang perlu wartawan "highlightkan" tentang istimewanya WMC....walhal..saya banyak sampaikan info...tentang "Apa yang sebenarnya Istimewa tentang WMC"...bukan Istimewanya WMC disebabkan saya....saya hanyalah insan biasa yang hanya lakukan yang terbaik dari Wanita untuk Wanita....saya sediakan ruang untuk wanita...hebatnya WMC adalah hasil "PENYATUAN atau SATU PADU" diantara Wanita sesama Wanita demi WanitaMelayu. Ertinya...semua pihak memainkan peranan...bukan saya seorang...bahkan ahli WMC secara amnya...
Lelain info yang paling lucu...ada satu small artikel yang sertakan teks pendapat berkenaan WMC dari Pn Rosita Jaafar, Sifu Jahitan Sulaman Manik & Kristal...lucunya...Foto yang dipaparkan merewang jauh benor....foto orang lain yang dipaparkan.....bukannya Foto Pn Rosita...terasa kesian plak saya....hehehhehhehhehe.... Actually...this is second Artikel berkenaan saya yang pernah disiarkan di KOSMO...pada artikel yang pertama pun...cegitu...banyak info yang salah @ tidak menepati maksud yang disampaikan....saya bukan apa...apabila info sebegitu disiarkan...ianya BOLEH MENGUNDANG salah faham @ PERSEPSI negatif dari pembaca....anyway...benda dah tersiar...apa pun Thank You soo...much pada wartawan KOSMO...Hidup KOSMO...hehhehehhehe....

6 comments:

D' Cottage Crafts Inahaiqal said...

Pagi tu breakfast sorang2 sbb kena keja...Ntah camne tergerak nak beli KOSMO plaks pagi tu, padahal Ahad biasa beli Mingguan Msia ajer...

Mmg perasan some info yg tersasar...

camne agaknya info2 lain yg selalu kuar ekk..

Apa2 pun, congrats..

2 taun gathering, Ina tumpang semangkuk hehehe

D' Cottage Crafts Inahaiqal said...

KOSMO online takde keratan kecik tu la..

Mrs NarchotiQue said...

sy ahli wmc turut same berdukacita
sabo je la kak.. -lolalilo-

FAWA said...

emmm....gamaknya reporter tu tulis masa interbiu tu cam cakar doktor kot...pas tu bila baca balik dia yg pening...dan selalunya begitulah...lain yg dr sebenarnya..
anyway tahniah...

Psstt..tiba2 tergerak hati nak baca news online smlm...pepagi hr.

HONEYZEE said...

dah sering terjadi..lain yg dicakap lain pulak yg dia dok tulis...asal boleh je..ikut sedap dialah kan...kalau tak...takde lah kes saman menyaman ni kan...apa pun syabas buat PnAnn...

~Pn Ann~ said...

Ina,
kena scan laaa....


Lolalilo,
hehehhehhee....


Fawa,
yeap..saya pun agak begitu...masa interview..depa nie tulis cincai...bila nak taip semula...mungkin dah lupa apa cakap-cakap sebenar...


Honeyzee,
betul-betul...hehehhehe...