Background

Jom Follow My Blog

Follow by Email

Thursday, January 14, 2010

Felt Craft ~ Bekas Kuih

Untuk permulaan, saya berikan tutorial Felt Craft bagaimana nak buat biskut-biskut felt...at the end of tutorial...saya akan tunjukkan bagaimana biskut-biskut yang dah siap digunakan untuk hiasan bekas tisu, bekas kuih, pelapik serbaguna, hiasan mini box dan lain-lain lagi.....okey...yang ini ialah Hiasan Penutup Bekas Kuih atau apa saja bekas yang boleh digunakan. Sebelum ini, saya ada paparkan bekas serbaguna (Pelapik Makanan), kotak dan hiasan di atas kek...mungkin idea ini boleh dijadikan sumber income anda menjelang raya kelak...BELUM pernah @ ada lagi dijual dipasaran...boleh anda mencubanya....

13 comments:

Suesafia said...

Pn.Ann......cantiknya...cantik sungguh...

Chah said...

alamakk..tgk bekas ni, rasa tak sabar plak nak raya...thanks puan kerana sudi berkongsi ilmu & idea..hebat sungguh hebat!

Kak Ani said...

salam pn ann ~ good idea...selalunya pn ann ada idea bernas utk jana income ni...

euphoria said...

haaaa kalau buat macam ni, mesti tak sakit tangan.. kan cikgu? heheh.. it takes a shorter time to complete than RE.

Diesha said...

Puan Ann,

Cantik sungguhla..sesuai sangatla buat balang kuih raya..cantik...

Maya said...

adoii laaa...
cantik sungguh lah!

~Pn Ann~ said...

Suesafia,
TQ..TQ...

~Pn Ann~ said...

Chah,
haaa...buat laa...tunjukkan kat member...mana tau ada yang minat nak tempah...

~Pn Ann~ said...

Kak Ani,
saya sumbang idea untuk surirumah menjana income...tolong-tolong...

~Pn Ann~ said...

euphoria,
betul-betul-betul....semua guna gum aje..dan memang cepat siap...tu yang hayal...sampaikan RE pun ketepi kejap...hehehehhe...

~Pn Ann~ said...

Maya,
TQ...by d way...fabric frame anda pun menarik..berkenan sangat dengan idea yang kreatif...

~Pn Ann~ said...

Diesha,
buat jangan tak buat...hehehe....

fiza jamal said...

Pn Ann, saya dah buat balang ini untuk projek sekolah saya. Saya minta halalkan ilmu ni. Insyallah saya buat topik balang ini di dalam blog saya.