Tuesday, October 13, 2009

Bunga Ros Untuk Anda !

Sebagai penyuntik semangat, inspirasi dan idea untuk Sulaman Reben. Saya akan upload more anda more sulaman reben advance....Secara kebetulan...visit blog Inahaiqal...lihat koleksi bunga-bunga Decal...masya-Allah...penyuntik idea dan idea untuk saya...Thanks Ina.....akan bertambah-tambah lagi kelopak bunga-bunga ros untuk peminat Blog ini.... Ilham tercipta pukul 3 pagi...terus ambil reben cuba dan cuba sehingga dapat ukuran yang tepat dan menarik untuk dijahitkan satu persatu kelopak bunga ini...Alhamdulillah...itulah hasilnya...sebenarnya...pencetus asal adalah setelah saya melihat bunga-bunga ros pink hidup di Majlis Pertunangan Sepupu Suami...entah mengapa lama benar saya amati bunga ros hidup dan ambil foto gubahan tepak sereh bunga ros pink...maka itulah hasilnya adaptasi dari bunga ros hidup....saya akan masukkan dalam Silibus Jahitan Sulaman Reben advance.

24 comments:

isya said...

cantiknya.. mcm bunga hidup.. nak sgt2 belajar .. hhuhuh..

CikTie said...

pn.ann, rose ni pun banyak guna benang dan jarum juga ke? pasal nampak kelopak2nya terletak cantik aje....

ekhalidah said...

syahdunyer kelopak rose ... guna reben berapa inci ni

inahaiqal said...

Owhh Tq tq for the roses... Nanti kita kolek kat sana ekk.. Ahaahaha..

Ummi Wafa (UW) said...

Salam Pn Ann,

Pagi nie buka blog puan.. wahhhh terpegun sampai tak terkata. Seperti ros yang baru dipetik dr taman dan di letak kat atas kain.

Bertuahnya puan atas nikmat Allah yang dikurniakan pada puan.

Buat cik tie, kalu kiter tak boleh join kelas advance tuu nanti nak tuntunt ilmu ngan awak lah boleh ker? hihihi ngan kak zaliana ker.. boleh kan puan.

coz kompem sy tak selected antara student AON. :D

Wassalam

sheik said...

semua kraf yang PnAnn Cantik bagi saya...kagum sgt!! alat2 utk membuat sulamanan reben semua dah beli cuma no have time utk mengadap jahitan ini...but yr tutorial terlalu istimewa...

* Good Job

gEE said...

cantik nyer....

hobilerim ve ben said...

very nice...

shima said...

oo cam real... sweet pink tu

~Pn Ann~ said...

isya,
kena slow-slow belajar..memula basic, pertengahan..barulah ke advance..

~Pn Ann~ said...

CikTie,
Teknik nie...TIDAK banyak gunakan benang dan jarum...sebab reben digulung tebal...maka mudah untuk tegakkan kelopaknya...saya suka teknik nie..sebab tangan tak mudah kebas...

~Pn Ann~ said...

Kak Khalidah,
saya guna reben 1.5 inci. Reben nie tebal..saya beli di Nilai 3. Majoriti reben disana adalah reben lama...maka kualitinya tebal. Bunga reben kini dah lembik...sukar untuk saya bentuk bunga reben.

~Pn Ann~ said...

inahaiqal,
apa kata exchange...hahahhahaha...sebab berkenan dengan bunga ros decal tuuuu....

~Pn Ann~ said...

Wafa,
Jangan putus asa...mungkin sebab anda merasakan tidak ada basic..Anda buktikan anda boleh...maka saya invite you joint next batch class.

~Pn Ann~ said...

sheik,
Sewaktu saya di WMC versi 1...lebih banyak tutorial saya upload..disebabkan server tidak tertampung..maka banyak tutorial terpaksa di hapuskan...sewaktu perpindahan ke server Versi 2.

~Pn Ann~ said...

Gee,
Thank you...


Hobilerim,
Thank you...


shima,
anak saya pun kata...ibu nampak macam betul laaa....

Salmi said...

walla another beautiful 3D ribbonworks/embroidery..:-))

~Pn Ann~ said...

Salmi,
ada lagi...coming soon...tengah perah otak macam mana nak jahit pada kain...

Diesha said...

cantiknya....menjadi2 hasil tangan sifu....tahniah...

shima said...

pn ann,
masih suka dengan bunga ros ni+header roses... memang sweet. tak jemu mata memandang

~Pn Ann~ said...

Diesha,
TQ...


shima,
ada lagi...bukan itu aje...

InusiaM said...

cudowne te róże :)

Esperança said...

Parabéns!!!!!!!!
Lindo trabalho!
Amei!
Abraços do Brasil

es photography said...

salam sis.. em xde amik tempahan ke if nak bunga2 ni di jahit kat baju ? huhu amat cntik.. tp cm nak tmpah untuk di jahit di baju... pihak PUAN ade mnyediakan tempahan untuk di jahit di baju x?