Tuesday, May 5, 2009

Pengiktirafan Hasil Jahitan

Pada Hari Jumaat minggu lepas...saya ke Utusan Publications (UPD) submit manuskrip buku ketiga (Coming Soon berada di pasaran).... dan adakan short meeting berkenaan buku teknik RE Advance (Ini Draft lagi).... untuk pasaran worldwide (overseas dalam bahasa BI)... UPD maklumkan yang mereka dalam proses untuk perkembangkan sayap perniagaan jualan buku ke pasaran overseas dan saya dipilih untuk hasilkan buku jahitan sulaman reben bunga ros teknik advance seperti dibawah ini... Untuk makluman...sebenarnya...3 jahitan sulaman reben saya mendapat HAK Copyright Reserved overseas...iaitu Bunga Ros (2 teknik Bunga Ros) dibawah ini, Bunga Matahari dan Bunga Rosette Blossom...kriteria ini dipilih berdasarkan formula, teknik jahitan, paten @ design jahitan, foto, text dan idea presentation jahitan. Apabila dimaklumkan...saya akui memang terkejut...tak sangka..happy pun ada...sehingga tahap itu UPD bawa manuskrip saya...kemudian..mereka maklumkan...samada saya nak jual Copyright saya ke pasaran overseas atau tidak...jika jual..memang laaa mahal...TAPI...saya tak akan dapat "hak" saya lagi... Lalu saya minta UPD uruskan dengan cara lain...agar saya boleh terus dapatkan royalti keatas penulisan buku saya...UPD setuju...dan minta saya revised semula manuskrip saya agar sesuai dan setanding dengan buku overseas... Alhamdulillah...saya kini tengah perah otak.....untuk lahirkan manuskrip buku teknik advance ini setanding dengan buku overseas...doakan saya...agar terus sukses dan biarlah perjalanan ini menjadi kenyataan tanpa ada rintangan...agar kita dapat buktikan...Anak melayu juga sama hebat dengan bangsa Asing. Anda cucilaaa mata melihat hasil jahitan ini....

20 comments:

peace said...

Syabas, Pn Ann.Satu pencapaian yg membanggakan. Tahniah. Hasil jahitan tu memang nampak real. Semoga idea datang mencurah2 dan dpt diluahkan dan dikongsi dengan kami semua..peminat RE.

DeLLa said...

Tahniah..semoga slps ini akn mencurah2 idea...slmt maju jaya...

Ummi Wafa said...

salam puan ann,
tahniah buat sifuku..
penghormatan yang paling tinggi..syabas, semoga rezeki mencurah-curah. jambangan yang sangat cantik, seperti bunga hidup. bila agaknya dapat buat RE cam gitu yer..

Kejauhan
wafa777

Ellyn SaLmAn said...

Tahniah Pn Ann!!! semoga dimurahkan ilham & rezeki yg berterusan.... selamat maju jaya!!!

neira said...

Aminnnn... untuk semua doa kak ann. Neira pon tumpang bangga. you go gurl!!!!

ummunu'man said...

alhamdulillah
tahniah sifu
ni mungkin tuah akak yang tak "kedekut ilmu". anggaplah ia ganjaran dari Allah untuk akak..

Aku dan Sulaman said...

Tahniah ye Pn Ann.. Sha doakan smoge trus success dan success...bravo!!!...

shami2 said...

Salam, kak..aduh cantik2 belaka kerja tangan tu...seronok tengok...

~Pn Ann~ said...

peace,
TQ dan insya-allah...saya akan present yang terbaik untuk buku berkenaan.

~Pn Ann~ said...

Della,
jenuh dok perah idea...hehehe...

~Pn Ann~ said...

Wafa,
Terima kasih jua sokongan anda dari jauh...

~Pn Ann~ said...

Ellyn,
terima kasih...

~Pn Ann~ said...

neira,
teruskan minat...jika ada minat..pastinya anda jua boleh lakukan.

~Pn Ann~ said...

Sha,
Terima kasih jua atas sokongan anda..

~Pn Ann~ said...

shami,
Terima kasih ziarah my blog.

~Pn Ann~ said...

ummu,
Ada hikmahnya dan saya benar-benar bersyukur diatas anugerah NYA...

Si uLaM M@niS said...

tahniah...

ainaa said...

tahniah Pn. Ann...semoga lebih sukses..

Mat Gebu said...

Tahniah utk kak ann...saya ni silent reader blog akak..and i really admire all ur RE.....memang lain dari yang lain...syabas yeaa!!!

gEE said...

syabas dan tahniah:)