Tuesday, April 7, 2009

Bila Nak Sihat... Jika Degil !

Bila Nak Sihat..Jika Degil...hehehhe...itu kata Doktor...dalam hati dok berkata...macam mana laaa tak degil...saya nie..ahli WMC senantiasa memanggil-manggil..hehehhe...Hari Jumaat lepas...last saya log in pada pukul 10.45..selepas itu..saya ke Hospital dan ke UPD...ambil draft manuskrip buku yang telah di ubahsuai layout...saya sendiri tidak ketahui WMC down...sehingga pada pukul 7.45 malam...dapat sms dari admin WMC yang maklumkan WMC down...masa nie aje....terus naik darah kemarahan...hehehhe...dah lewat Maghrib..baru maklumkan...macam mana laaa nak call Technical...macam mana tak sakit ? Dr dah advise...jangan stress sangat...jika saya stress...boleh sakit lagi...Shinjiru maklumkan BUKAN sebab server...sebaliknya masalah Data Center WMC yang berada di TM Cyberjaya ada masalah.....ooooo...masalah TM rupanya...ahli dok pertikaikan..."kenapa web lain oke...web WMC tak oke..."....saya malas nak jawab...lebih baik diam dari menjawab...biar laaa ahli bermain teka teki...hhehehehe....Ahli TIDAK FAHAM...Data Center WMC berada di pusat Data Center TM yang terletak di Cyberjaya...jika Data Center WMC berada di Cina ker...Uk ker..Hongkong ker...maka boleh laaa ekses...hari Sabtu WMC tak leh ekses....hinggalah hari Ahad...masalah masih kritikal...sms tak henti masuk di my HP...kita pun jawab laaa...bla..bla..bla...hinggalah ada sorang ahli ni...ake peniaga...sms tanya...saya jawab dengan elok...masalah TM bl..bla...kemudian leh balas sms saya...tanya "kenapa tak report di TM ?..kenapa tidak ada action ?"...adoiiiii...terus berdesup tension saya....terus sakit lagi....saya jawab laaa...nak report apa ? sebab TM dah tau...malah...mesej sms itu...it's seem that...macam laaa saya tak buat apa jua action untuk WMC...ahli nie...dok ingat...saya duduk lepak...jahit sulaman reben...melepak depan TV...tidak buat apa-apa tindakan...bayangkan macam mana nak baik ?....dalam keadaan sakit nie...mengadap PC....dealing dengan Technical...Technical pula...tidak boleh buat apa selagi tidak ada arahan dari saya...hehehhehe...sebabnya...setiap tindakan yang dibuat...akan dikenakan bayaran ikut JAM - per-hour...jika saya kata oke...mereka proceed...disebabkan ahli aka peniaga nie....tak puas hati dengan mesej saya...call hp saya...rupanya...suami dia yang call...ingat apa...nak maki hamun saya..nak marah sebab tak puas hati mesej saya...dia leh cakap...mesej saya kurang ajar...oooooo...pandai plak dia marah ekkk...hehehhee....dia lupa tu...mesej dia yang tidak berperikemanusiannn....dia mulakan orang marah tak apa...apabila saya pulang balik kemarahan pada dia...tak boleh...saya cakap dalam HP...nak saya call dan cakap apa di TM ? sedangkan TM dah tau ada masalah...bukankah nampak sangat saya nie bodoh nak melalak di TM....dia tak puas ati...maki hamun lagi...disebabkan Doktor dah kata..saya tak boleh terlalu stress...masa tu...terus badan sakit balik...saya terus matikan HP...malas nak layan dengan orang yang bersikap ego diri yang melampau...lepas tu...saya memang terasa sedih sangat...masa tu...kalo ikutkan sangat kemarahan...mau aje saya tutup terus WMC....biar ahli rasa bagaimana saya rasa...hehehhhe...tapiiii melampau laaa kannnn....macam mak saya kata..."biar orang buat kita..jangan kita buat orang...Allah akan berikan ganjaran berganda dari sikap ketindasan orang"....Semalam...saya berada di Hospital...WMC down lagi..sebelah petang...sib baik dapat sms dari Fizan...tak de siapa yang maklumkan sebelum itu...dalam hati dok berkata...Tuannya Sakit..WMC pun sakit...sama-sama sakit...hehhehehee.....

10 comments:

TRISYA ALEESA JAMIL said...

Sabar Akak.. Mudah-mudah Allah Taala permudah urusan akak dalam segala hal... sabar yer kak.... Saya doakan akak supaya cepat sembuh dan kembali beraksi dgn sulaman riben yg lagi vastttttt.....

~Pn Ann~ said...

Trisya,

Terima kasih diatas keprihatinan anda...dalam kesabaran ada hikmah...TQ juga kerana sudi baca my luahan...

SriKaNdi IsLaM said...

Sabar la pn ann.. cubaan hidup tu.. mmanusia ni mcm2 ragam n perangai.. rambut sama itam hati lain2..

~Pn Ann~ said...

Srikandi,
Kadangkala...ahli dok harapkan kita kena faham dia...dalam masa yang sama..ahli tidak mahu pula faham situasi kita...

Ry@_~ said...

Sabarla puan ann... Tenangkan fikiran... Semoga puan ann cepat sembuh...

annie said...

sabar la pn ann, nak buat cam mn,akak pun mmg bengang gak selalu tak leh masuk wmc,dah la kedai kat wmc je..tp akak mmg tau pn ann takkan diam diri,wlau akak tak celik IT sgt,tp problem gini mesti dr pelbagai punca...

FAWA said...

banyak bersabar lah pn ann ya...yg penting jaga kesihatan diri....

semua tu bukan kita sengaja bt...dah nk jadikan...mk itu ujian ...

masa tu baru la kita kenal habit org...hati orang....

~Pn Ann~ said...

ryanna,
macam mana nak tenang...selagi tuannya sakit..selagi itulah juga dengan WMC yang tenat..hehehehe...

~Pn Ann~ said...

Kak Ani,
dah pelbagai usaha dah..dah minta khidmat specialist dah...saya sendiri dah mati akal nak usahakan..

~Pn Ann~ said...

Fawa,

Pada yang faham..oke lagi..pada yang fikirkan diri sendiri nie...yang payah nak handle..hehehehe...