Wednesday, March 25, 2009

Sulaman Nie Cantik..Tapi....

Ini lagi..sulaman yang sempat disiapkan pada hari Sabtu dan Ahad...jahitan bunga dibahagian bawah..pandangan mata saya..menarik...oke laa tu....Bila tanya pendapat Nisa...dia cakap..."ibu..ibu..kelakar laa...bawah besar..atas kecik...tak balance laaa...kenapa jahitan ibu kali nie tak menarik langsung laaa..." haaaaaaa....iya ker ?....iya laaa....dalam hati berkata...haiyaaaa...kenapa laaa saya nie ekkkkk...fikiran merewang...tak fokus dengan betul...

15 comments:

zana said...

la Pn Ann, apa plak cam hampeh... dah lawa bonar la kek ese tuh... ok lah cam 'cake'... selero orang menengok eh... sojuk yoh mato memandang
hee..hee..hee.
-hzana

zana said...

alamak Pn Ann, saya nak komen jahitan sulam reben yg anak Pn Ann kata mcm 'cake' tu tapi salah click la plak button komen tu... i'm soriii

Diesha said...

wah cantek....bunga yang pink (betulke)...tu nanti masuk dalam silibus online yer..hehe....

~Pn Ann~ said...

zana,
hehehhee...teringatkan kek sampai salah klik ekkkk....

~Pn Ann~ said...

Diesha,
Bunga pink tu...coming soon masuk dalam tutorial...itu Rosette Blossom...

SriKaNdi IsLaM said...

bestnye camtu.. dh lama ngidam nak blaja wat bunga ros pink tu..

FAWA said...

bagus anak pn ann ...kecik2 dah ada sense of visual...it's ok pn ann...itu persepsi nisa...setiap orang ada persepsi memasing...: )

maklang said...

puan Ann agaknya banyak sangat yang difikirkan kot...he..he..

~Pn Ann~ said...

Srikandi,
ekceli...itu teknik Rosette Blossom...bukan Rosette Rose...ada dua teknik jahitan yang berbeza...apa pun saya akan berikan tutorial online...

~Pn Ann~ said...

Fawa,
Secara kebetulan..dia pun ada minat yang sama dengan ibunya..Nisa minat kraf & Needlework..saya ada ajar dia sulaman benang buat bag..nanti saya tunjuk hasil jahitan dia..hehehehe...

~Pn Ann~ said...

MakLang,
tu laaa..stress mendalam sangat...hehehehe...

Naylah said...

bg sy org biasa ni.. nampak cantik je.. balance tak balance .. bunga2 kat pokok pun tak balance semua.. ada besar bawah, atas kecik, etc :-).. tapi nisa ada talent tuu..kecik2 dah boleh komen ..

Salmi said...

Pn.Ann, kalau penat, rehatla..sometimes we need to listen to our body..take short break..sbb kalau penat..we cannot think and kepala pun takleh nak focus..*smile*..

~Pn Ann~ said...

Naylah,
minat saya jatuh ke Nisa...dia pun pandai buat buku...hehehhe...buku jahitan bag versi dia laaa....

~Pn Ann~ said...

Salmi,
macam mana laa nak rest...WMC tu dah macam baby..bila nangis..memang kena jaga...hehehehe...