Wednesday, October 10, 2012

RIBBON WORK - Peony Rose

Teknik terbaru Ribbon Work - Peony Rose...idea tercipta pada hari Khamis malam Jumaat..masih lagi baru dan tidak banyak paten yang dapat dipaparkan...insya-allah..saya akan paparkan lebih banyak lagi paten khusus untuk peminat Sulaman Reben...




Bunga Calla Lilies ini juga adalah teknik baru Ribbon Work @ Ribbon Embroidery...idea ini tercipta sewaktu balik dari Alor Star, Kedah...dapat aje ilham macam mana nak buat terus beli reben saiz 3". Foto dibawah ini adalah percubaan pertama teknik bunga Calla Lilies...insya-allah...saya akan paparkan paten lain untuk teknik bunga ini.


Selamat menonton foto-foto Teknik terbaru Ribbon Work...insya-allah selepas ini...ada lagiiiiiiiii.........
 

8 comments:

BiNtaNg HaTi said...

woww!! cantiknya bunga baru ni puan..sy dah cuba buat bunga kekwa tu cuma tampok bunga x jahit lg...suria~

Diari Ann said...

Suria,

Terima kasih...cuba jangan tak cuba bunga kekwa yang terbaru tu...

Nor Aiza Dahlan said...

akak bunga lily macam yg akak cakaplah tang tgh tu...hehhehehehhe

Salmi said...

cantikkkk bunga carla lilies tu :-)

Johanna said...

Hi Suzanna,
your artwork is gorgeous. I love to see that. Thank you for sharing.
Best greetings, Johanna

Diari Ann said...

Nor Aiza,
yeap...bahagian tengah tu nampak macam kaku..tak pe...percubaan pertama..lepas nie..paten kasi nampak tutup sikit..

Salmi,
pada saya, masih lagi nampak kaku bunga tu...perlu banyak perbaiki teknik jahitannya.

Johanna,
you are welcome..

Nika Farida Ida said...

bagaimna cara membuat bunga calla lily it?

Nika Farida Ida said...

bagaimna cara membuat bunga calla lily it?