Thursday, June 14, 2012

BENGKEL BUSANA BUNGA REBEN

PROGRAM KERJASAMA DENGAN PERBADANAN KRAFTANGAN MALAYSIA --> Bengkel Busana Bunga Reben (Ribbon Work) ialah bengkel jahitan bunga-bunga reben pada blouse, jubah, gaun, baju kurung, kebaya, skirt, tudung atau apa saja yang berkaitan dengan pakaian atau hiasan wanita.

  •  SILIBUS JAHITAN ~ Anda akan diajar 10 teknik bunga reben. Foto diatas adalah beberapa contoh bunga-bunga reben yang akan anda belajar dan kemudiannya boleh di jahit pada pakaian. Silibus & teknik jahitan yang akan saya ajarkan tidak akan merosakkan kain baju anda dan tidak akan mengecutkan kain anda. 

  • FAEDAH BELAJAR ~ Silibus jahitan ini adalah "3 in 1", iaitu bunga reben berkenaan, anda boleh jahit pada pakaian, boleh dijadikan hiasan aksesori wanita seperti brooch, skaf, ikat rambut @ klip rambut dan juga produk hiasan dalaman. Anda juga boleh menjual bunga-bunga reben yang dah siap.

  • SIAPA YANG BOLEH BELAJAR ? ~ Sesiapa yang berminat boleh belajar. Jika anda TIDAK ada ASAS jahitan, juga boleh belajar. Kerana ini adalah teknik membuat bunga-bunga reben BUKANYA Sulaman Reben.

  • BERAPA BAYARAN BENGKEL ? ~ Yuran Bengkel RM250.00 termasuk bahan-bahan, lunch & sijil.

  • BILA BENGKEL DIADAKAN ? ~ Bengkel diadakan pada hari Sabtu 23/6/2012. Jam 9.30 pagi - 5.30 petang.


  • BAGAIMANA NAK DAFTAR ? ~ Jika sesiapa yang berminat, sila berikan Nama Penuh & No. Kad Pengenalan anda email ke zsi_trading@yahoo.com ATAU sms ke 012-6819435.

1 comment:

Unknown said...

3D Rose Lace CANTIK DAN MURAH!

Assalammualaikum wbt dan salam sejahtera...
Menjemput anda ke online shop

info boleh didapati

http://lace-rose-murah.blogspot.com/

1 Row Lace Rose dijual dengan harga RM 4.50 dan RM 5.50 / meter sempena pembukaan online shop saya
Sangat Cantik....Boleh dijahit pada tudung, baju atau gaun dan headband sicomel...BANYAK LAGI WARNA MENARIK DI LAMAN WEB SAYA