Thursday, June 4, 2009

Kotak Sulaman Reben

Sepatutnya dah update Diari Ann nie...saya plak sakit tak ilang lagi...kemudian masalah ekses internet...hingga semua aktiviti nak update info etc. terbantut...area saya nie adalah kawasan Voltan tinggi...jika mai...boleh nampak laaa sepanduk TNB ada tanam di tanah...AMARAN...bila hujan lebat dengan petir guruh etc...mula laaa tak dapat ekses internet...Okey...Kotak Sulaman reben asalnya saya nak salut dengan kain...fikir punya fikir..saya nak buat kelainan...tak nak nampak sama dengan Lovely Lace gitu...atau mana-mana kotak yang ada dijual dipasaran...makanya saya guna Embossed Wall Paper...mahai wall paper nie..sebab coraknya timbul dan memang nampak tekstur corak kain renda...selain itu..saya hendak persembahkan produk-produk saya ke Unit Produk Antarabangsa Kraf Negara...maka saya harus berikan kelainan...idak mau sama dengan produk yang pegawai-pegawai Kraf sudah lihat....Alhamdulillah...pengarah Unit Antarabangsa Kraf Negara puji dan katanya...berdasarkan pengalaman beliau yang pernah ke China, Indon dan sebagainya...beliau belum pernah melihat lagi kotak seperti yang saya buat...memang lain dari yang lain... Kotak diatas adalah tempahan customer untuk buat kotak hantaran...anak seorang VIP...tempah 10 kotak..ramai plak yang berkenan & tempah...kraf negara pun tempah...tu sebab laaaa saya nie bz sokmo...sesiapa yang berminat boleh maklumkan kepada saya...ada 4 warna...cream, pink, blue and yellow....nak jadi dealer pun boleh....hehehhehe... Paling dibanggakan...kotak itu adalah 100% handmade dan termasuk laaa bunga sulaman reben berkenaan...paten @ saiz kotak yang saya boleh buat...bentuk daun..bunga..love..bulat etc...menuntut ilmu buat kotak dari seorang Sifu Arkitek...yang pakar buat miniature...apa pun...beliau tak berminat nak ajar kepada umum...beliau sanggup ajar kepada saya..sebab win-win...dia minta saya ajar sulaman reben manakala saya plak minta dia ajar buat kotak...adil laaa kan...hehhehe

6 comments:

Ummi Wafa (UW) said...

wah bertuahnya empunya badan... semua pandai.. cumelnyer kotak2 tuu...nanti bleh laa ajar buat kotak2 tuu kat AON.. hihihihi bleh kan puan?

ekhalidah said...

unik ...cantik
nak kena tengok live ler...geram tgk

Yati said...

Sangat cantik, kotak dan bunga..!

~Pn Ann~ said...

Wafa,
Insya-allah...pelajar AON akan dapat belajar buat kotak.

~Pn Ann~ said...

Kak Khalidah,
belum tengok yang original lagi tuuu....

~Pn Ann~ said...

Yati,
Thank you...