Monday, February 2, 2009

ILHAM TERCIPTA

Saya menerima tempahan sulaman reben untuk set cadar pengantin. Si ibu pengantin inginkan bunga seperti pinggan mangkuk vantage @ royale albert rose....aduhai..terpaku sejenak...dalam hati berkata...bukan mudah seperti dikata....apa pun saya terima...terus kata "boleh"...hehehe.... Sebelum jahit atas kain yang cantik...saya cuba dulu di kain lain...inilah hasilnya...tidak sangka sinonim apa yang customer hendakkan... Sebenarnya...untuk hasilkan sesuatu yang nampak original...memerlukan daya imaginasi yang tinggi...perlu perhatikan setiap kelopak bunga hala kearah mana dan kedudukan bunga...tidak semudah seperti yang dilihat...dan tidak semudah itu juga untuk memegang status SIFOOO....hehehehee....

10 comments:

Salmi said...

OMG..its beautiful..

Naylah said...

so reall !!! wonder camana pnann buat kedut2 kat kelopak tu?

Ry@_~ said...

Terkedu tgk!! Cantiknyee...
kelopak tu puan ann pakai reben dawai tu ker?? ermm.. teka ekkk teknik macam kelas reben advance tu ke?

~Pn Ann~ said...

Salmi,
jom laa cuba belajar..online...

~Pn Ann~ said...

Naylah,
kena belajar laa tu...hehehehe...

~Pn Ann~ said...

Ryanna,
Reben biasa...Bukan reben berdawai..TEKNIK tidak sama...sulaman reben advance ada more than 20 teknik...

~Pn Ann~ said...

Salmi,
jom laa cuba belajar..online...

Salmi said...

Insyallah pn Ann..nanti free sikit saya join online..lately busy a bit..ape kraft pun tak sentuh..

Diesha said...

Cantiknya...dah sifoo pun namanya..hehe...

~Pn Ann~ said...

Diesha,
cuba jangan tak cuba jahit...